products

Лосось “Теріякі” з фенхелем і часником

Вам знадобляться такі продукти:

  • Філе лосося на шкірі вагою по 200-220 г – 2 шт
  • Фенхель невеликий – 1 шт
  • Масло вершкове – 30 г
  • Лайм – 1 шт
  • Часник – 1 зубчик
  • Кокосове молоко – 200 мл
  • Соус Теріякі TM Hokkaido Club – 50 мл

РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ:

Ретельно очистіть шкіру лосося від луски, сполосніть рибу холодною водою, обсушіть паперовими рушниками, натріть сіллю і перцем з обох сторін.

Для маринаду-соусу очистіть часник і натріть на тертці. Влийте в зіплок-пакет з замком кокосове молоко, додайте часник і цедру лайма.

Покладіть рибу в маринад, видаліть з пакета зайве повітря і закрийте. Маринують від 2 год при кімнатній температурі до 24 год в холодильнику.

У фенхеля зріжте пошкоджені темні місця і стебла із зеленню. Наріжте качанчик уздовж на сектора товщиною 1-1,5 см. Обсмажте у вершковому маслі, посоліть, приправивши цукром і соком лайма, до рум’яної скоринки з обох сторін. Остудіть, накрийте плівкою і зберігайте в холодильнику.

Перед подачею розігрійте духовку до 170 ° С. Обтрусіть шматки лосося від маринаду і обсушіть паперовими рушниками. Підготуйте 2 шматки паперу для запікання 30х40 см. У центр кожного шматка покладіть обсмажений фенхель, на нього – філе лосося. Підніміть край паперу над рибою, з’єднайте і загорніть 3-4 рази. Потім закрутіть відкриті кінці паперу – у вас вийде «цукерка». Запікайте в духовці рівно 12 хв.

Для соусу вилийте всі інгредієнти в каструльку, доведіть до кипіння і варіть 2 хв. Викладіть «конверти» з рибою на тарілки і поставте на стіл – нехай кожен сам обережно розгорне папір. Соус Теріякі подайте окремо.