products

Макі-суші з авокадо

Для рецепта суші на 3-4 роли вам буде потрібно:

  • рис для суші TM Hokkaido Club – 200 г
  • вода – 450 мл
  • рисовий оцет – 120 мл
  • цукор – 5.5 ст.л.
  • сіль – 1.5 ст.л
  • норі – 5 см шириною 8 шт
  • авокадо – 2 шт.

Приготування:

  • Промиваємо рис прохолодною водою кілька разів, поки вода не стане прозорою. Далі наливаємо холодної води в рис, щоб вода покривала його на 1,5 см. Ставимо на сильний вогонь, коли почне закипати, накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь до середнього. Заглянути можна хвилин через 15 і подивитися чи вистачає рідини, злегка можна пошкодити верхній шар. Варимо 25 хвилин.
  • Поки рис вариться займемося заправкою, змішаємо цукор, сіль і оцет і гарненько розмішаємо. Коли рис звариться відкриваємо кришку і викладаємо його у широкий скляний посуд, використовуючи при цьому лопаточку з пластика або дерева. Коли рис буде викладений в посуд, поливаємо його заправкою і інтенсивними рухами перемішуємо. Даємо йому трохи охолонути до кімнатної температури.
  • Авокадо розрізати уздовж, видалити кісточку, очистити. Кожну половинку розрізати уздовж на 3-4 пластини, а потім нарізати на тонкі брусочки.
  • На бамбуковий килимок для суші покласти лист норі. На норі тонким шаром розподілити рис, залишивши вільним верхній край (приблизно 3 см). Щоб рис не лип до рук, змочіть їх у воді.
  • Відступивши від нижнього краю листа норі приблизно 3 – 4 см, укласти впоперек брусочки авокадо.
  • Підніміть нижній край килимка, починайте скручувати лист норі. Робиться це дуже легко і просто, так як норі скручується під власною вагою.
  • Одержаний рол можна трохи покатати, обернувши в килимок, щоб маки суші вийшли більш щільними. Змочити ніж водою і нарізати їх (товщина близько 1-1.5 см).

Маки суші з авокадо готові!