products

Макі-суші з креветкою

Інгредієнти:

  • рис для суші TM Hokkaido Club – 40 г
  • вода – 60 мл
  • рисовий оцет TM Hokkaido Club – 20 мл
  • цукор – 0,5 ст.л.
  • сіль – 0.5 ст.л
  • норі половинки TM Hokkaido Club – 1 шт
  • для начинки:
  • креветки варені – 3-4 шт

Приготування:

  • Промиваємо рис прохолодною водою кілька разів, поки вода не стане прозорою. Далі наливаємо холодної води в рис, щоб вода покривала його на 1,5 см. Ставимо на сильний вогонь, коли почне закипати, накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь до середнього. Заглянути можна хвилин через 15 і подивитися чи вистачає рідини, злегка можна пошкодити верхній шар. Варимо 25 хвилин.
  • Поки рис вариться займемося заправкою, змішаємо цукор, сіль і оцет і гарненько розмішаємо. Коли рис звариться відкриваємо кришку і викладаємо його у широкий скляний посуд, використовуючи при цьому лопаточку з пластика або дерева. Коли рис буде викладений в посуд, поливаємо його заправкою і інтенсивними рухами перемішуємо. Даємо йому трохи охолонути до кімнатної температури.
  • Креветку зварити – 2 хвилини. Коли охолоне, – почистити і нарізати.
  • На бамбуковий килимок для суші покласти лист норі. На норі тонким шаром розподілити рис, залишивши вільним верхній край (приблизно 3 см). Щоб рис не лип до рук, змочіть їх у воді.
  • Відступивши від нижнього краю листа норі приблизно 3-4 см, укласти поперек креветки.
  • Підніміть нижній край килимка, починайте скручувати лист норі. Робиться це дуже легко і просто, так як норі скручується під власною вагою.
  • Одержаний рол можна трохи покатати, обернувши в килимок, щоб макі суші вийшли більш щільними. Змочити ніж у воді і нарізати рол (товщина близько 1-1.5 см).

Маки суші готові!