Промиваємо рис прохолодною водою кілька разів, поки вода не стане прозорою. Далі наливаємо холодної води в рис, щоб вода покривала його на 1,5 см. Ставимо на сильний вогонь, коли почне закипати, накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь до середнього. Заглянути можна хвилин через 15 і подивитися чи вистачає рідини, злегка можна пошкодити верхній шар. Варимо 25 хвилин.
Поки рис вариться займемося заправкою, змішаємо цукор, сіль і оцет і гарненько розмішаємо. Коли рис звариться відкриваємо кришку і викладаємо його у широкий скляний посуд, використовуючи при цьому лопаточку з пластика або дерева. Коли рис буде викладений в посуд, поливаємо його заправкою і інтенсивними рухами перемішуємо. Даємо йому трохи охолонути до кімнатної температури.
Креветку зварити – 2 хвилини. Коли охолоне, – почистити і нарізати.
На бамбуковий килимок для суші покласти лист норі. На норі тонким шаром розподілити рис, залишивши вільним верхній край (приблизно 3 см). Щоб рис не лип до рук, змочіть їх у воді.
Відступивши від нижнього краю листа норі приблизно 3-4 см, укласти поперек креветки.
Підніміть нижній край килимка, починайте скручувати лист норі. Робиться це дуже легко і просто, так як норі скручується під власною вагою.
Одержаний рол можна трохи покатати, обернувши в килимок, щоб макі суші вийшли більш щільними. Змочити ніж у воді і нарізати рол (товщина близько 1-1.5 см).
Маки суші готові!
Дякуємо!
Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.
Не надіслано!
Одне або декілька полів містять помилкові дані. Будь ласка, перевірте їх і спробуйте ще раз.
Не надіслано!
Сталася помилка під час спроби відправити Ваше повідомлення. Будь ласка, спробуйте ще раз пізніше.