products

Рол “Аляска” з копченою куркою

Інгредієнти:

  • Рис TM Hokkaido Club “Для суші” – 300 г
  • Сир «Філадельфія» – 100 г
  • Копчене куряче філе – 250 г
  • Огірки – 1 шт
  • Авокадо – 1 шт
  • Цукор коричневий – 2 ч. Л.
  • Оцет рисовий TM Hokkaido Club – 2 ч. л.
  • Hорі TM Hokkaido Club – 3 шт
  • Кунжут TM Hokkaido Club – 100 г
  • Японський майонез – 40 г
  • Васабі готове TM Hokkaido Club – 40 г

Приготування:

  • Промиваємо рис прохолодною водою кілька разів, поки вода не стане прозорою. Далі наливаємо холодної води в рис, щоб вода покривала його на 1,5 см. Ставимо на сильний вогонь, коли почне закипати, накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь до середнього. Заглянути можна хвилин через 15 і подивитися чи вистачає рідини, злегка можна пошкодити верхній шар. Варимо 25 хвилин.
  • Поки рис вариться займемося заправкою, змішаємо цукор, сіль і оцет і гарненько розмішаємо. Коли рис звариться відкриваємо кришку і викладаємо його у широкий скляний посуд, використовуючи при цьому лопаточку з пластика або дерева. Коли рис буде викладений в посуд, поливаємо його заправкою і інтенсивними рухами перемішуємо. Даємо йому трохи охолонути до кімнатної температури.
  • Огірок нарізати скибочками, попередньо знявши шкірку. З авокадо зняти шкірку, розрізати навпіл, вийняти ложкою серцевину, потім також порізати скибочками. Підсмажити кунжут на сухій пательні і залишити охолоджуватися.
  • Розстелити харчову плівку на макісу (спеціальний килимок для приготування ролів), покласти половину листа норі.
  • Заздалегідь підготовлений рис розкласти тонким рівним шаром, залишаючи по 1 см норі вільними з кожного краю для склеювання.
  • Перевернути лист з рисом, щоб рис опинився на макісі, покритою плівкою, а лист водоростей – зверху.
  • Любителі гострого можуть нанести на норі шар васабі.
  • Потім по центру листа норі за допомогою кулінарного мішка видавити смужку сиру «Філадельфія».
  • Зверху сиру по всій довжині розмістити огірок і авокадо, потім копчене куряче філе. (Щоб рол був соковитішим, можна додати японський майонез).
  • Обережно загорнути рол, надаючи йому квадратну форму, розгорнути макису.
  • Обсипати рол кунжутом і знову загорнути в макису, щоб притиснути кунжут до рису.
  • Розрізати ролл на 6 частин, викласти на тарілку.

Смачного!