Тофу-теріякі із зеленою цибулею – один з варіантів популярної в Японії страви, смаженого соєвого сиру з соусом Теріякі. Тофу-теріякі можна подавати практично до всього – овочів, риби, курки, м’яса. З бурим рисом вийде вегетаріанське блюдо, ситне і в той же час легке.
Для приготування вам знадобиться:
Приготування:
Рис відварити до готовності, дотримуючись інструкції на упаковці. Соєвий соус, тертий імбир і мед з’єднайте в невеликому сотейнику, додайте 50 мл води. Доведіть до кипіння і випарюйте приблизно 5 хв., Поки соус злегка не загусне. Тофу наріжте скибочками завтовшки 1 см. Змастіть маслом з двох сторін. Смажте на сковороді-гриль до темних смужок, 2 хв. з кожного боку.
У цибулі подріжте кінчики пір’їнок, наріжте пір’я шматочками завдовжки 1 см. Перець чилі розрізати вздовж навпіл, видаліть насіння і наріжте поперек на тонкі півкільця.
Розкладіть рис в миски, збризніть соусом. Зверху викладіть обсмажену тофу, зелену цибулю, посипте чилі і кунжутом. Полийте соусом Унагі і подавайте.
Ваша страва готова! Смачного!