СКЛАДОВІ
- 300 г баклажанів
- 1 ч. л. солі середнього помолу
- 250 г дрібних помідорів
- Невеликий пучок кінзи
- 30-40 г крохмалю, краще кукурудзяного
- Рослинне масло для фритюру
- 70 г салату Романо
- Сік половини лимона
- 40 г соусу Унагі TM Hokkaido Club
- 2 ст. л. цукру
- 1 ст. л. білого кунжуту TM Hokkaido Club
- 1 ст. л. чорного кунжуту
РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ:
Для салату з баклажанами і помідорами баклажани розрізати навпіл уздовж, кожну половину розрізати ще раз уздовж, а потім нарізати поперек, шматочками шириною близько 2 см.
Баклажани перекласти в миску, посолити і дати постояти 10 хвилин.
Помідори розрізати навпіл, кожну половину нарізати на 4-6 сегментів, в залежності від розміру помідора. Сегменти розрізати впоперек. Таким чином, вийде 8-12 шматочків помідорів.
Листя кінзи зняти з гілочок і крупно нарізати. Відкласти в сторону.
Для приготування баклажанів для салату з помідорами потрібен фритюр. У фритюрниці або в глибокому сотейнику розігріти олію. Нагрівати масло рекомендується на помірному вогні, щоб воно прогрівалося рівномірно. Масло готове до використання, коли досягло температури 180-190 ° С. Для перевірки опустіть в киплячу олію кубик баклажана зі стороною 1 см на 30 сек. Він повинен обсмажитися рівномірно з усіх боків.
Застелити велику плоску тарілку паперовими рушниками або серветками.
Баклажани, не промиваючи від солі, обваляти в крохмалі. Надлишки крохмалю перед фритюром обов’язково струшуйте!
Утворені шматочки баклажанів в крохмальній паніровці обсмажувати невеликими партіями у фритюрі до золотистого кольору. Краще, якщо шматочки зможуть плавати в маслі, майже не торкаючись.
Перекласти баклажани на підготовлену тарілку. Не забувайте розігрівати масло перед обсмажуванням наступної порції баклажанів.
Для заправки салату з баклажанами і помідорами змішати лимонний сік, соус Унагі і цукор.
Прогріти суміш для приготування салатної заправки, помішуючи, на помірному вогні до повного розчинення цукру. Зняти з вогню, остудити до кімнатної температури.
У просторій мисці змішати баклажани з помідорами і кінзою, полити заправкою, перемішати.
Викласти на тарілку салат романо, зверху викласти баклажани з помідорами. Посипати сумішшю білого і чорного кунжуту. Відразу подавати.