Інгредієнти на 3-4 роли:
- Норі цілі або половинки TM Hokkaido Club – 3-4 шт
- Рис “Для суші” TM Hokkaido Club – 200 г
- Форель або лосось слабосолений – 150 г
- Сир Філадельфія або будь-який вершковий сир – 100 г
- Огірок – 100 г
- Рисовий оцет TM Hokkaido Club – 2 ст. ложки;
- Сіль – 1 чайна ложка;
- Цукор – 2 чайні ложки.
Приготування:
1.Промиваємо рис прохолодною водою кілька разів, поки вода не стане прозорою. Далі наливаємо холодної води в рис, щоб вода покривала його на 1,5 см. Ставимо на сильний вогонь, коли почне закипати, накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь до середнього. Заглянути можна хвилин через 15 і подивитися чи вистачає рідини, злегка можна пошкодити верхній шар. Варимо 25 хвилин.
2. Поки рис вариться займемося заправкою, змішаємо цукор, сіль і оцет і гарненько розмішаємо. Коли рис звариться відкриваємо кришку і викладаємо його у широкий скляний посуд, використовуючи при цьому лопаточку з пластика або дерева. Коли рис буде викладений в посуд, поливаємо його заправкою і інтенсивними рухами перемішуємо. Даємо йому трохи охолонути до кімнатної температури.
3. Огірок чистимо від шкірки і насіння, нарізаємо соломкою. Нарізаємо рибу пластами 3-4 мм завтовшки.
4. Приступаємо до скручування ролів. На циновку кладемо 1/2 листа норі, і відступивши від себе 2 см, викладаємо рис (руки кожен раз, перед тим як взяти порцію рису змочуємо у воді). Намагаємося викладати рис, заходячи за межі листа норі на 2см. Перевертаємо. Викладаємо вершковий сир і огірок, починаємо скручувати рол.
5. Після того як рол згорнули розкладаємо пласти форелі по всій довжині ролу і притискаємо циновкою. Далі розрізаємо навпіл і потім кожну половинку розрізаємо на 2 частини.
Подаємо із соєвим соусом або соусом Теріякі чи Унагі, а також із васабі і маринованим імбиром.
Смачного!