Інгредієнти:
- Рисовий папір TM Hokkaido Club – 10 листів
- Креветки – 15 – 20 шт.
- Салат листя – 10 листів
- Рисова вермішель TM Hokkaido Club – 150 г
- Морква – 2 шт.
- Червонокачанна капуста – 50 г
- Паростки пшениці або люцерни – 50 г
- Кінза – 25 г
- М’ята – за смаком
- Соус Теріякі TM Hokkaido Club – 5 ст.л.
- Соус Бальзамік TM Hokkaido Club – 5 ст.л.
Приготування:
1. Якщо ви використовуєте сирі креветки – відваріть їх в киплячій воді 1-2 хвилини. Якщо ви використовуєте заморожені креветки – не варто їх варити, дайте їм відтанути або розморозити в мікрохвильовій печі. Готові креветки очистіть і розріжте вздовж на дві частини.
2. Рисову вермішель викладіть в миску, залийте гарячою водою і залиште на 5-6 хвилин. Промийте холодною водою і відкладіть в сторону.
3. Наріжте моркву і капусту соломкою. Підготуйте капусту і зелень.
4. Налийте теплу воду в велику тарілку або миску. Опустіть один лист рисового паперу в воду на кілька секунд, щоб він став м’яким. Покладіть лист на тарілку або обробну дошку.
5. Викладіть на край листа трохи овочів, зелені і рисової вермішелі. Зробіть один оборот і покладіть кілька половинок креветок. Продовжуйте згортати рол, в процесі ущільнюючи його. Скрутіть рол до половини листа, потім складіть бічні сторони всередину і закрутіть до кінця.
6. Той же процес виконайте з рештою листами рисового паперу.
7. Подавайте роли цілими або розрізаними навпіл з соусами Теріякі, Базьзамік, або іншими на ваш смак.
Смачного!